Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Activa Plugin

Artikelindex

Kopen of proefversie

Klik hier om naar het artikel in onze webshop te gaan.

Instellen Activa Plug-in

Activeer de "Activa plug-in" via: Extra -> Plug-ins -> Financieel gereedschap -> Activa

 

U krijgt dat het volgende scherm te zien.

 Klik het bolletje "Aan" om de plug-in activeren. Sla de instelling op en open dan de Activa plug-in opnieuw.
U ziet nu het zelfde scherm, maar nu met onderin 2 tabbladen.

Tabblad Activa

Hier ziet u drie kolommen "Grootboekrekening", "Balans" en "Winst/Verlies. Op de "Grootboekrekening"wordt aangegeven om welke rekening het gaat (wat is er aangekocht?) Op de rekeningen "Balans" en "Winst/Verlies"wordt aangegeven welke afschrijvingen er worden gedaan.

Bv: Het aangegeven van de aanschaf van een gebouw:

Dubbelklik op de kolom "Grootboek rekening" en selecteer in het pop-up scherm  b.v. G0010-000 Gebouwen (door te dubbelklikken op gebouwen). Dubbelklik daarna op de kolom "Balans" en selecteer in het pop-up scherm 0011 Afschr. Gebouwen. Dubbelklik op de kolom "Winst/Verlies" en selecteer in het pop-up scherm 4800 Afschr. Gebouwen. Klik daarna op het vinkje om de gegevens op te slaan.

Tabblad Algemeen

Klik hierna op het tabblad "Algemeen" In het tabblad "Algemeen" wordt aangegeven in welk journaal de ingevoerde gegevens moeten worden verwerkt. Er zijn verschillende keuzes te maken dmv het pijltje te klikken.

Tevens kan er worden aangegeven of de plug-in voor de gebruiker (waarvan uit op dit moment gewerkt wordt) actief is. Indien deze gebruiker op een ander moment inlogt, zal hij/zij een "pop-up scherm Activa" krijgen (nadat er boekingen op een activa rekening zijn gedaan) .  Klik uiteindelijk op "Opslaan" om de gegevens te verwerken.