Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Plugin Activatie

Voorwoord

In deze handleiding wordt er uitgelegd hoe de plug-inlicenties moeten worden opgehaald, hoe plug-ins moeten worden aangezet en hoe plug-ins in de activatielijst aan/uit gezet kunnen worden. Om een plug-in te kunnen gebruiken, dienen er twee stappen te worden genomen. STAP 1: Het ophalen van licentiecodes, STAP 2: Het aanzetten van de betreffende plug-in. Hieronder worden beide stappen laten zien. 


Deze handleiding behandelt drie onderdelen: 

- Het ophalen van de plugin licenties

- Aanzetten van plug-ins

- Plug-in activatielijst

  

LET OP!

Uw aangeschafte plug-in(s) of trialversies kunnen alleen worden geactiveerd in versie 4.0.0.q build (735 of hoger. Indien u een lagere versie heeft, dan dient u eerst tot versie 4.0.0.q te updaten. (komt u vanaf versie 3, kijk dan hier voor de instructies). Heeft u zich eerder geregistreerd met een versie lager dan 4.0.0.q, dan dient u op deze site opnieuw te registreren.

 

Het ophalen van plug-in licenties

activate plugin1 

Ga naar het tabblad "Start". Klik vervolgens op "Online Registratie". 

Het onderstaande scherm wordt geopenend

 

 

 

 

activate plugin2 

Vul hier uw "Gebruikersnaam" en "Wachtwoord" die ook opgegeven zijn in onze webshop/op onze website. Klik het vinkje "You agree te the licence" aan. Klik vervolgens op "Verstuur" en uw plug-incodes worden vanaf onze server opgehaald.

 activate plugin3  

Achter de aangeschafte plug-in(s) wordt het aantal ophaalmogelijkheden en eventueel de einddatum van de plug-in vermeld. Indien de teller van de ophaalmogelijkheden op 0 staat, dan wordt de plug-in geblokkeerd. Om de teller te resetten, kunt u ons een e-mail sturen met de vraag om de plug-ins opnieuw te activeren. 


De plug-ins met een einddatum erachter zijn plug-ins die een jaarlijkse bijdrage hebben. Bij deze plug-ins zal er, een bepaald aantal dagen voor het aflopen van de licentie, een automatisch gegenereerd bericht vanuit osFinancials komen  dat de plug-in binnenkort verloopt. Dit zal zich blijven herhalen tot de plug-in daadwerkelijk verlopen is of de licentiecode verlengd wordt d.m.v het betalen van de jaarlijksebijdrage. 

 

Aanzetten van plug-ins

Nadat de plug-incode(s) opgehaald is/zijn, dienen de plug-in(s) (per administratie of gebruiker) aangezet te worden.  Het aanzetten van de plug-in gaat via het tabblad "Instellingen" -> "Plug-ins".

 

activate plugin4 

Via de plug-in menustructuur zijn de plug-ins verdeeld in verschillende categorieën. Zoek hiertussen de plug-in die aan gezet moet worden.  

 

NB (De bankimport plug-in is een uitzondering, deze is altijd actief en hoeft dus niet apart te worden aangezet)

 

activate plugin5 

 

Als voorbeeld de plug-in "Voorraadcontrole". Deze valt onder 'Artikel plug. Klik de plug-in aan om de plug-in aan/actief te zetten.

 

 

activate plugin6 Zet de plug-in aan door het vinkje ''On"aan te klinnen en vervolgens op "Save"te klikken.
Na het aanzetten van de plug-ins is het verstandig om osFinancials opnieuw op te starten, zodat de wijziging volledig doorgevoerd wordt. Hierna kan er met de plug-in worden gewerkt.

Voor de verdere uitleg over het gebruik van de plug-in of het instellen hiervan raadpleeg de diverse handleidingen.

 

Plug-in activatielijst

Als osFinancials wordt geïnstalleerd, worden ook alle plug-ins meegeïnstalleerd. Het kan daardoor verstandig zijn, om te controleren of er geen plug-ins aanstaan welke niet gebruikt worden. Dit maakt het starten van en het werken met osFinancials een stuk sneller. 

activate plugin7

Ga voor het aan- en/of uitzetten van plug-ins naar het tabblad "Instellingen", klik daarna op de knop "Tools" -> "Activate plug-ins". Het onderstaande scherm wordt geopend.

 

 

activate plugin8

Klik nu eerst op de regel "Root" en vervolgens op de knop "active only" om alle niet gekochte plug-ins uit te sluiten van het laden. Afhankelijk van de aangeschafte plug-ins zullen aangeschafte plug-ins nu te zien zijn met een groen vinkje en de overige met een rood kruisje.

 

LET OP: Indien deze handeling uitvoerd wordt, zal bij nieuw aangeschafte plug-in deze handeling herhaald moeten worden.