Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Upgraden osFinancials versie 3 naar versie 4

In oudere versies van osFinancials werd het programma automatisch geïnstalleerd in de c:\program files\osFinancials map.
Dit was gebruikelijk in windows XP en ouder. Met de komst van Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 heeft Microsoft besloten dat de gebruiker van Windows tegen zichzelf beschermd moet worden en heeft zo een aantal beveiligingsmaatregelen genomen.

Eén daarvan is het gebruikersbeleid, een gebruiker is per definitie geen Administrator en kan daarmee niet zomaar wijzigingen toepassen als daar Administratorrechten voor nodig zijn. Daarom is het noodzakelijk dat u, ná de installatie het icoon van osFinancials met de rechter muis knop aanklikt om vervolgens kiest voor "uitvoeren als administrator".
Dit hoeft u alleen de eerste keer te doen, zodat Windows accepteert dat osFinancials aanpassingen mag doen om het programma werkend te krijgen. De volgende keer dat u osFinancials wilt gebruiken kunt u gewoon dubbel klikken op het icoon.

Een andere maatregel is dat programma's (waaronder ook osFinancials) de bestanden in hun installatiemap in de programfiles-map (c:\program files\osFinancials) niet mogen wijzigen buiten een update van het gehele programma om. Bij oudere versies van Windows was dit wel een mogelijkheid en meeste gebruikers zullen hier niet van op de hoogte zijn, waardoor er bij een nieuwe installatie (bv door aanschaf van een nieuwe PC) osFinancials ook weer geïnstalleerd zal worden in Programfiles.

Wat er vervolgens gebeurt, is dat de administratie die dan teruggezet wordt in de books map (c:\program files\osFinancials\books\Mijn Administratie\books.fdb) door Windows gekopieerd wordt (naar de "Virtualstore") op het moment dat deze wijzigt (na de eerste keer openen dus).
Als gevolg daarvan zullen alle wijzigingen die er plaats vinden door de administratie te gebruiken dan dus niet opgeslagen in het originele bestand (c:\program files\osFinancials\books\Mijn Administratie\books.fdb) maar in het gekopieerde bestand in de Virtualstore. Dit kan vooral een probleem opleveren, wanneer er een restore van een administratie gemaakt moet worden.

Ik zie na een restore van mijn administratie(s) nog steeds de oude gegevens?
Als er gekozen is voor de "zelf uitpakkende exe backup" zal de administratie terug gezet gaan worden op de officiële plaats (c:\program files\osFinancials\books\Mijn Administratie\books.fdb) echter weet Windows nu niet dat dit gebeurt en zal dus de administratie file in de virtualstore niet vervangen.
En dus als u osFinancials opent zal deze weer met de "oude" administratie in de virtualstore werken ipv de gerestorde administratie in (c:\program files\osFinancials\books\Mijn Administratie\books.fdb).

Inmiddels zijn er ook al meldingen van Windows XP gebruikers dat sommige van de tips ook voor hun werkte.

Wat kun je nu doen om je osFinancials weer geschikt te maken voor Windows Vista, Windows 7 en Windows 8?
Ik zou een volledige (nieuwe) installatie doen en dan kiezen voor een andere harddisk dan de C:\ (indien mogelijk bv. de D:\ schijf als deze bestaat en geen CD-rom speler is) of de bestandslokatie c:\program files.
Als de computer geen extra harddisk heeft (D:\ of een andere drive letter) dan kunt u het programma het beste installeren direct in c:\ (c:\osFinancials).
Er zijn ook al meldingen dat Windows 8 hetzelfde omgaat met de C:\ schijf als de program files map.
Na de volledige installatie kunt je met de registratie knop de bestaande registratie ophalen dmv je email adres en wachtwoord.
Maak AUB geen nieuw account aan, want dan verlies je de licenties van de plugins.
Weet je je wachtwoord niet meer, reset deze dan hier.
Daarna dien je de administraties te kopieren uit de virtualstore map en je layouts te kopieren naar de nieuwe versie, en het zal weer werken.

Ik wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord na het openen van de administratie?
Indien je in de administratie in versie 3 al gebruikers had aangemaakt, zul je ook in versie 4 moeten inloggen met een van de gebruikersnamen.
De eerste keer dat je opstart kan hier dus als gebruikers naam "sysdba" staan en het bij behorende wachtwoord staan.
Deze dien je te vervangen voor de gebruiker en wachtwoord welke in de administratie is aangemaakt.
Dit is dus in het popup scherm welke je ziet na het openen van de administratie en niet in de eigenschappen van de administratie.