Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Heeft u boekhoudkundige vragen? Stel deze hier.
  • Page:
  • 1

TOPIC:

Creditfactuur/selfbilling boeken ipv creditnota 9 years 3 months ago #749

Hi,

Graag wil ik adviseren om inderdaad van de ontvangen creditfactuur een eigen gewone verkoopfactuur te maken en daarmee om te gaan zoals u aangeeft. De belastingdienst ziet dit niet als vervuiling van de factuurnummering. Ik vermoed zelfs dat ze dit graag zien. Hierdoor blijft de nummering van al uw omzet namelijk netjes zoals vereist doorlopen. De belastingdienst wil deze doornummering zien om te voorkomen dat er omzet wordt behaald die niet wordt verantwoord in de administratie. Door deze manier van verwerken van de creditfactuur zorgt u ervoor dat dat niet kan gebeuren. Dit is dus de correcte werkwijze.

Om het voor uw accountant eenvoudiger te maken kunt u wellicht de creditfactuur bevestigen aan de uitgaande (niet verstuurde) factuur. Dit zou voor uw accountant dan geen probleem moeten zijn.
Met vriendelijke groeten,

Yvette

SKYB administraties

www.skyb-administraties.nl
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Creditfactuur/selfbilling boeken ipv creditnota 9 years 3 months ago #748

Beste,
Ik heb een nieuwe klant die elke week de door mij geleverde diensten betaald a.h.v. creditfacturen. Soort van self-billing mechanisme.

Hoe kan ik een dergelijke factuur verwerken in mijn administratie?
Ik maak gebruik van OSFinancials waarbij de facturen/nota's automatisch worden genummerd en wil eigenlijk niet vervuiling van nummering c.q. onnodig gebruik.
Gezien het in principe gewoon omzet is, zou ik dit bij de post 21% btw opbrengsten verkoop willen hebben voor deze debiteur.

Ik zou van de ontvangen creditfactuur een uitgaande factuur maken met dezelfde cijfers een verwijzing c.q. toelichting in de uitgaande factuur het factuurnummer van de ontvangen creditfactuur. De uitgaande factuur verstuur ik dan uiteraard niet.
Maar hierdoor treedt er vervuiling in factuurnummering, moet ik dubbele werk verrichten, de accountant krijgt dan EN de creditfactuur EN mijn Factuur.

Kunt u misschien aangeven hoe ik dit simpeler in OSFinancials kan boeken, zodat ik het jaar kan afsluiten en nieuwe jaar kan openen?

Ik hoop zo spoed mogelijk van u te horen.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1